معافیت پزشکی
معافیت پزشکی سربازی شامل مشمولانی می شود که از بیماری های جسمی و روحی رنج می برند. این مشمولان در صورت تایید شورای پزشکی نظام وظیفه می توانند از خدمت سربازی معاف شوند.
اما سوال این است که مشمولان در صورت ابتلا به چه بیماری هایی شانس معافیت از خدمت نظام وظیفه را دارند. با مطالعه این مقاله پاسخ پرسش های خود را در مورد معافیت پزشکی سربازی و شرایط آن به دست می آورید.
مشمول کیست؟
1- دسته اول شامل مشمولانی می شود که از نظر جسمی و روحی و روانی کاملا سالم هستند و می توانند در شرایط معمولی خدمت سربازی خود را سپری کنند.
2- در این دسته مشمولانی قرار می گیرند که اختلال جزئی روانی و نقص عضو دارند. این افراد از سلامتی کامل برخوردار نیستند و نمی توانند امور رزمی را انجام دهند. اما به علت نوع بیماری و یا نقص عضو و میزان تحصیلات می توانند دوره سربازی را در امور غیر رزمی بگذرانند. این دسته از مشمولان شامل معافیت پزشکی از نوع معاف از رزم می شوند.
3- افرادی که از نظر جسمی و روانی بیمار هستند و بیماری آنها قابل درمان می باشد، در این دسته قرار می گیرند. این افراد باید برای بهبودی کامل تحت درمان قرار بگیرند. به همین علت در مدتی که بر اساس قانون نمی توانند خدمت دوره سربازی را انجام دهند، می توانند از معافیت پزشکی موقت استفاده کنند.
4- مشمولان این دسته دچار بیماری های جسمی و روانی و نقص عضو غیر قابل درمان هستند. این افراد نمی توانند خدمات دوره ضرورت (رزمی وغیر رزمی ) را انجام دهند. علاوه بر این، مشمولانی که به معالجات طولانی مدت (بیش از 2 سال) نیاز دارند، به عنوان مشمولان معافیت دائم پزشکی محسوب می شوند.
- اگر مشمولان در حین معاینات اولیه، مشکلات پزشکی خود را عنوان نکنند و در دوران آموزش یا هنگام انجام خدمت سربازی دچار حادثه شوند، مسئولیت این امر بر عهده خود آنها می باشد.
- اگر شورای پزشکی تشخیص دهد که فرد، مشمول معافیت پزشکی نمی شود، برای خدمت سربازی اعزام می شود. در صورت اعتراض به رای شورای پزشکی، پرونده مشمول در شورای عالی مطرح می گردد. رای این شورا قطعی است و مشمول دیگر نمی تواند به این رای اعتراض کند.
- مشمولانی که در روند رسیدگی پزشکی قرار می گیرند، نمی توانند از درخواست خود صرفنظر کنند. شورای پزشکی در مورد این افراد نظر خود را اعلام می کند.
- اگر مشمولان معافیت پزشکی و دارندگان کارت معافیت پزشکی بهبودی خود را به صورت کامل به دست آورند، می توانند شرایط خود را اعلام نمایند. به این ترتیب بعد از بررسی توسط شورای پزشکی نظام وظیفه و تشخیص آن به خدمت سربازی اعزام می شوند.
- مشمولانی که شرایط معافیت پزشکی را دارند بهتر است قبل از اعزام به خدمت سربازی برای معافیت اقدام نمایند. طولانی کردن مدت درخواست معافیت باعث غیبت می شود. کسانی که در دوره تحصیلی قرار دارند و به بیماری خاصی مبتلا هستند، قبل از اینکه دوره تحصیل آنها به پایان برسد می توانند برای معافیت اقدام نمایند.
مزایا و معایب گرفتن معافیت پزشکی سربازی
- مشمولانی که معافیت پزشکی دارند، از خدمت 2 ساله نظام ضرورت معاف می شوند. (در صورت معافیت دائم)
- افرادی که معافیت پزشکی دارند، توسط برخی از ارگان های دولتی استخدام نمی شوند. البته اگر پزشک ارگان تشخیص دهد که بیماری فرد لطمه ای به کار وی در سازمان وارد نمی کند، استخدام او مانعی ندارد. کسانی که کارت معافیت پزشکی دارند، می توانند در آزمون های استخدامی شرکت کنند.
- معافیت پزشکی مربوط به برخی بیماری های اعصاب و روان برای گرفتن گواهینامه راهنمایی و رانندگی ممانعت ایجاد می کند.
افرادی که شرایط و مدارک لازم را داشته باشند و مدارک آنها توسط کمیسیون پزشکی نظام وظیفه تایید شده باشد.
مشاوران شما در موسسه حقوقی افق روشن سرباز، با هدف ارائه بهترین و دقیق ترین مشاوره ، با توجه به تخصص های مورد نیاز ، از اشخاصی انتخاب شده اند که در زمان اشتغال ، از مسئولان و معاونان سازمان وظیفه عمومی ، بنیاد نخبگان نیروهای مسلح ،وزارت آموزش و پرورش ، وازرت امور خارجه و یا وکلای دارای سابقه قابل توجه در امر وکالت می باشند
تهران، خیابان دکتر شریعتی، خیابان خواجه نصیرطوسی، نرسیده به میدان سپاه ،روبروی کوچه طاهریان ، پلاک 219 (ساختمان شادی)واحد1